Stem op een vrouw

Stem op een Vrouw zet zich in om de politieke representatie en emancipatie van vrouwen te verbeteren. Dat doen we door meer vrouwen verkozen en politiek actief te krijgen.

Stem op een Vrouw streeft ernaar dat alle meisjes en vrouwen in Nederland zichzelf gerepresenteerd zien in de politiek. Dat is op dit moment nog geen realiteit: slechts zo’n 30 procent van de Nederlandse politici is vrouw. De onderrepresentatie geldt het sterkst voor jonge vrouwen, vrouwen van kleur, vrouwen met een vluchtelingenachtergrond, met mbo, hbo of een middelbare school diploma, lhbti+ vrouwen en vrouwen met een fysieke of mentale beperking.

Het is voor de ambitie van meisjes en vrouwen belangrijk om zichzelf daar terug te zien en bovendien zorgt dit voor hoger vertrouwen en betrokkenheid bij politiek. Het realiseren van politieke gelijkheid draagt bij aan de emancipatie van vrouwen via beleid en zo tot meer gendergelijkheid in alle facetten van de maatschappij.

Verkiezingen 15 maart

Op 15 maart gaan we naar de stembus voor de Provincie én het Waterschap. Gemiddeld is nu zo’n 33% van de politici in de Provinciale Staten vrouw, en slechts 27% van de Algemeen Bestuurders van het Waterschap. Het zijn belangrijke, maar best onbekende verkiezingen.

Slim stemmen

Wil jij meer vrouwen verkozen krijgen? Stem niet automatisch op de eerste vrouw op de lijst; zij komt dankzij haar hoge positie vaak toch al in de politiek. Kijk juist wat lager, naar de vrouwen die jouw stem hard nodig hebben.

Het evenement is afgelopen.

Datum

15-03-2023
Al geweest

Tijd

Hele dag

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.