Je Vrouwtje staan – invloed en impact van taalgebruik

Of je graag leest of juist niet, doe gewoon eens een keer mee en laat je verrassen!

Datum en tijd

Zaterdag  13 maart 2021 van 15:00 tot 17:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur)

Toegang: gratis, alle vrouwen en mannen zijn welkom
Aanmelden: vóór 10 maart via een mailtje naar soroptidelft@gmail.com. Je krijgt dan de Zoomlink toegestuurd.

 

Over dit evenement

Waarom vindt een schrijfster het nu en dan prettiger om zichzelf `vrouwelijke schrijver’ te noemen? Maakt dat haar serieuzer? Waarom heet een brandweervrouw soms liever `brandweerman’? Waarom wordt tegen een groep jongens en meiden gezegd: `Zet m’n op, jongens!’ ?

Hoe we de taal gebruiken, heeft impact op ons eigen wereldbeeld en op dat van anderen. Dat is bijvoorbeeld ook van belang  voor het wereldbeeld dat kinderen zich luisterend en pratend ontwikkelen.

Enkele spreeksters zullen met een aantal pakkende voorbeelden de blik scherpen voor het gender-aspect van het taalgebruik.  Kan het anders, moet het anders, of kunnen we de taal maar het beste kalmpjes haar eigen werk laten doen?


Jeanne Holierhoek, Nicole Schuijer,Wouke Lam, Sherida Biswane, Sabine Jähnichen.

 

Nadat de spreeksters daarover hun zegje hebben gedaan, wordt het publiek gesplitst in kleinere groepjes, die zich in afzonderlijke breakout rooms gaan buigen over een aantal prikkelende vragen. Per breakout room zal een van de organisatrices aanwezig zijn om zo nodig nog wat extra stof aan te dragen. De bijeenkomst zal worden afgesloten met een kort verslag van wat er in de breakout rooms is besproken. We hopen op pittige en open (niet vooringenomen) discussies!

Doen jullie mee?
En deel deze uitnodiging met mensen om je heen die het leuk zouden vinden eens met taal te stoeien en er ook een leuk gesprek over willen voeren.

Hopelijk zien we jullie de 13e en maken we er een inspirerende middag van!

Organisatie: Vrouwen in Delft Platform o.l.v. Soroptimistclub Delft