Opening Festivalweek & uitreiking Power Award 2020

Jaarlijks openen wij een kick-off  van het Delftse festival van Internationale Vrouwendag. Deze opening is de start van een week vol evenementen. Tijdens de opening komen bijzondere sprekers aan bod met bijzondere items. Tevens wordt de Power Award uitgereikt waarmee elk jaar personen uit Delft e.o. op een positieve manier in het zonnetje worden gezet. Vanwege hun duurzame bijdrage aan de emancipatie en participatie van anderen, met name van vrouwen.

 

Stichting 8 maart Delft
Locatie: Vermeer Centrum Delft – Voldersgracht 21 – Delft
Dinsdagavond 3 maart
Tijdstip: 19:00 – 22:00 uur
Toegang: Gratis

Programma
19:00 – Inloop & Ontvangst

19:30 – Toespraken en voordrachten
20.00 – Uitreiking Power Award
21:00 – Afsluiting en aansluitend napraten
22:00 – Einde

 

 • Welkomstwoord door Selma Aközbek, voorzitter Stichting 8 maart Delft
 • Opening door gastvrouw van de avond Yeter Yildirim, Bestuurslid
 • Toespraak van Marja van Bijsterveld, Burgemeester van Delft
 • Toespraak van Afshan Alam-Khan, Advocaat te Delft
 • Gedichten voorgedragen door Fatma Sahin, schrijfster en dichter
 • Toespraak van Ellen Verryt, Internationaliste, activiste en feministe
 • Gedicht voorgedragen door Fatma Sahin, schrijfster en dichter
 • Toespraak van Arturo Massaro, Internationaal Leiderschaps-expert
 • Uitreiking van de Power Awards door Laurien Wilemse Juryvoorzitter en Vice Voorzitter van Soroptimistclub Delft.
 • Afsluiting door Yeter Yidirim
 • Napraten, netwerken en verbinden

 

De sprekers van de avond

Marja van Bijsterveld is de eerste burger van Delft en daarbij tevens de eerste vrouwelijke burgemeester van onze mooie stad.

 

 

Afshan Alam-Khan is advocaat in Delft en is de eerste advocaat van Pakistaanse afkomst in Nederland. Zij gaat vertellen wat vrijheid voor haar betekent. Dat  gaat zij doen aan de hand van haar 20 jarige ervaring in de advocatuur. Met name is zij vaak in contact gekomen met zaken die gaan over huwen en scheiden.

 

Fatma Sahin werkte voor verschillende  groepen allochtone vrouwen in Delft., zoals het organiseren van studiedagen over transculturele communicatie tussen  migranten en hulpverleners. Zij heeft veel vrouwen en meisjes wegwijs gemaakt in hun zelfstandigheid en levenspad. Fatma geeft  uiting aan haar verhalen via gedichten en teksten.

 

Ellen Verryt speelt een actieve rol op binnen vrouwendag-platforms.  Door de jaren heen bouwde ze internationaal en nationaal  sterke banden op met vele organisaties, gaande van grote vakbonden over ad hoc platformen tot  organisaties die aan de basis van dingen staan. Ellen spreekt over het belang van het verbinden van vrouwen* wereldwijd.

 

Arturo Massaro is Internationaal Leiderschaps-Expert, Coach en Motivational Speaker. Hij is oprichter van de Dreamschool. Hij kreeg de Award, Freelancer of the Year 2017. Hij is ook schrijver van het boek ‘Experttips voor het Realiseren van je Ondernemersdoelen.‘ Arturo is goed in plezier hebben in het leven.

 

Vermeer Centrum Delft
Partner bij deze avond