Winnaars 2017


De winnaars van 2017 zijn vijf bijzondere dames geweest: Bionda Heeringa, Milena Trajkovik-Marinovik, Miriam Plato, Nushaba M en Tonia  Tzortzi.

Gefeliciteerd dames!

Bionda Heeringa

Zij geeft hulp aan vluchtelingen gezinnen. Vaak in gevallen waar de moeder nog in een andere land verblijft, maar waar de vader en de kinderen reeds in Nederland zijn. Zij nodigt de kinderen bij haar thuis uit en doet allerlei leuke activiteiten zoals fietsen, zwemmen, taalspelletjes om hun om hier sneller te wennen en zich thuis te voelen. Zij wordt in dit werk ondersteund door haar man en haar vader.

 

Milena Trajkovik-Marinovik

Is organisatrice van “Business, work en kids” , zodat vrouwen met jonge kinderen twee dagdelen per week gratis of zeer goedkoop een ruimte hebben om als werkzoekende moeder naar werk of naar opdrachten te zoeken. Of om vrouwelijke ondernemers samen te kunnen laten flexwerken. Of om van elkaar te leren dankzij workshops.

 

Miriam Plato

Miriam is van de Stichting Rode Feniks die een andere kant van de Buitenhof wil laten zien. Er leeft zo veel, er zijn zoveel mooie mensen en initiatieven. De stichting wil een multicultureel positief geluid neerzetten. Zo werd er een gaaf Zomerfestival georganiseerd met een overweldigend succes. Zij en haar collega’s gaan voor de Buitenhof!

 

Nushaba M

Ze werkt jaren lang als vrijwilliger voor vrouwen en meisjes initiatieven in Delft. Meisjes in techniek is daar een van. De laatste jaren doet zij veel activiteiten voor migranten vrouwen bij wijkcentrum de Parel onder de naam Wereldparels. Ze is ook een van de coördinatoren van Taal op eigen kracht om Nederlands als Tweede taal te leren in Delft

 

Tonia  Tzortzi

Tonia en een aantal vrijwilligers hebben de afgelopen periode donaties bijeengebracht ten behoeve van vastgelopen vluchtelingen in Griekenland. Tonia en haar collega’s noemen hun werkt ‘Het organiseren van Vrijwilligers in Delft’ en ze hebben daar hard aan het gewerkt. Ze hebben meer dan twintig pallets met kleding, voedsel, slaapzakken en hygiënische producten verzonden naar vluchtelingen in Griekenland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.