Power Award 2018

Winnaars 2018

In het kader van Internationale Vrouwendag in Delft is onlangs de Power Award 2018 aan 3 bijzondere bevlogen kanjers uitgereikt die zich in Delft duurzaam inzetten voor gelijkwaardigheid, inclusie en diversiteit:  Wouke Lam, Naila Ghani-Chaudry en Pieter van Stein.

Wouke Lam, Naila Ghani-Chaudry en Pieter van Stein zijn de winnaars van de Power Award. Zij werden door een deskundige jury gekozen uit maar liefst 15 genomineerden.

De winnaars zijn betrokken medemensen. Ze inzetten zich voor inclusie en diversiteit, female leadership, integratie, gelijkwaardigheid voor 47+ vrouwen, inclusie voor allochtone vrouwen, voor vrouwen en meisjes in de wetenschap, en vrouwen uit Voorhof en Buitenhof.

Wouke Lam heeft de Power Award in ontvangst genomen voor haar hele levensoeuvre op het gebied van diversiteit, inclusie en female leadership. Ze zet zich in voor meisjes in het technisch onderwijs, zoals haar bestuursfunctie bij het VHTO en de DigiVita events waar jonge meisjes leren programmeren. Ze is voorzitter van Soroptimistclub Delft en de initiatiefneemster van het nieuwe Vrouwen in Delft Platform. Dit is slechts een tipje van de sluier van haar inzet voor de maatschappij!

 

Naila Ghani-Chaudry was blij verrast met haar  Power Award voor de Stichting Delftse Mamazorg waarvan zij een van de founding mothers is.  Naast haar inzet voor vrouwen als vrijwilliger, brengt ze wijken Voorhof en Buitenhof positief onder de aandacht met haar vlogs. “Buitenhof is slecht in de media verschenen, terwijl het dagelijkse leven er niet heel anders is dan in andere wijken” aldus Naila. Ze is actief betrokken bij talentenprogramma voor jongeren en werkt met jongeren bij Delft voor Elkaar.

 

Pieter van Stein is professioneel coach en is sinds de oprichting betrokken bij de Delftse Stichting Kijk Haar. Deze stichting biedt vrouwelijke professionals van 50 jaar en ouder met een uitkering de mogelijkheid deel te nemen aan een gratis trainingstraject van zes weken om sterker te staan bij het vinden van een baan. Pieter is de initiator van de Kijk Haar-netwerkwandelingen. Tijdens de uitreiking van de Power Award had hij net de mijlpaal bereikt van de 50ste wandeling.

 

Over de Power Award
In Delft zijn vele betrokken mensen die zich actief inzetten om kansen en mogelijkheden van anderen te vergroten. Zij verdienen het om in de spotlights gezet te worden. Zij verdienen erkenning voor hun goede daden. Zij zijn een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen. De Power Award is een middel dat hierin voorzien omstreeks de jaarlijkse Internationale vrouwendag. Het doel is een of meer personen uit de Delft en omstreken in het zonnetje zetten voor hun duurzame bijdrage aan de emancipatie en participatie van anderen. Anderen die hiermee hun mogelijkheden en kansen in de maatschappij vergroten en daarmee de maatschappij weer verder helpen.

Voor informatie of opmerkingen Stichting 8 maart Delft