Diversiteit

Diversiteit

De officiële website voor International Women’s Day vertelt

het volgende over diversiteit:

Het thema van aankomende International Women’s Day is #BreakTheBias. Met dit statement doet de IWD-organisatie een wereldwijde oproep om ons in te zetten voor inclusiviteit, diversiteit en gelijkheid. En ons uit te spreken tegen stereotypering, vooroordelen en discriminatie. Op naar een wereld waarin verschillen worden gevierd en gewaardeerd, aldus de organisatie: ‘We zijn elke dag verantwoordelijk voor onze eigen gedachten en acties. Maar we kunnen ook breken met de vooroordelen in onze vriendenkringen, families, op het werk en op school. Samen kunnen we breken met stereotypering, op International Women’s Day, maar ook daarna.’

Ga naar de site IWD voor informatie

In het teken van diversiteit organiseert SER een:

Webinar Diversiteit in de top

Webinar diversiteit aan de top

Op 8 maart, internationale vrouwendag, lanceert de SER een jaarlijks terugkerend event ‘Diversiteit in de top’.
In januari 2022 gaat de wet ‘Quotum en streefcijfers’ van kracht en dat is dan ook de aanleiding van dit  online evenement.

Tijdens dit online evenement gaan wij in gesprek met toppers uit het bedrijfsleven, bestuurders, rolmodellen en experts. Wat zijn de kansen en wat zijn de belemmeringen?
Het doel is om het bedrijfsleven in Nederland te ondersteunen bij het bereiken van meer diversiteit en inclusieve bedrijfsculturen.

Ga naar de site SER voor meer informatie