Expositie about A woman – Holy Moly

about A woman – Holy Moly

about A woman is een onderzoeksreeks waarin vrouwelijke kunstenaars in dialoog gaan over hun positie in de kunstwereld.

Rond Internationale Vrouwendag organiseert about A woman een expositie bij Ruimte Remmelink in Delft. In deze expositie biedt about A woman een hedendaagse blik op het goddelijke en de vrouw. Vijf kunstenaars: Maritsa van Luttikhuizen, Debbie Voerman, Astrid Moors, Rolina Nell en Fleur van den Berg hebben speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk gemaakt. Holy Moly is te bezoeken van 2 tot en met 30 maart 2024 tijdens de reguliere openingstijden van de galerie.

De vijf kunstenaars in deze expositie geven geheel op eigen wijze een interpretatie op 'Holy Moly'.
Voor Rolina Nell zijn de kerk, de christelijke iconografie en de positie van de vrouw de aanleiding geweest voor de serie tekeningen die ze presenteert in Ruimte Remmelink. Astrid Moors toont een groot schilderij, een tweeluik. Haar interesse gaat uit naar het Germaanse epos Edda waarin de boom Yggdrasil beschreven staat. De levens- of kennisboom die draagt en verbindt, en de weg toont naar het hogere. Onder de titel ‘transcending the flesh’ heeft Maritsa van Luttikhuizen het lichaam met abstracte benadering getekend. De serie gaat over het ontstijgen van het vlees om tot het spirituele te komen. Debbie Voerman presenteert een werk in haar kenmerkende schilderstijl. Het schilderij biedt een herkenbare, maar diepgaande blik op de alledaagse spiritualiteit die in het weefsel van het leven verweven is. Fleur van den Berg toont drie-dimensionale beelden van een vrouwen die zowel krachtig zijn als kwetsbaar, in harmonie met zichzelf. Een vrouw die sensualiteit van binnenuit beleeft en die niet naar zichzelf kijkt via de blik van een ander: een hedendaagse godin.

Binnen de context van deze expositie gaan de kunstenaars in gesprek met gasten, gastsprekers en het publiek over de positie van de vrouwelijke kunstenaar in het huidige kunstenveld. Bezoekers worden uitgenodigd deel te nemen aan een rondetafelgesprek en aanwezig te zijn bij een lezing. Het rondetafelgesprek wordt geleid door Mai de Bruin en vindt plaats op zaterdag 9 maart van 16:00 tot 17:00 uur. De lezing 'Maria Magdalena uit de verf' van Drs. Danielle van Dijk is op zaterdag 16 maart van 11:00 tot 12:00 uur. Het rondetafelgesprek en de lezing zijn vrij toegankelijk. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en er wordt een kleine vrijwillige bijdrage gevraagd. Aanmelden kan via de website https://aboutawoman.nl/holymoly


'Holy Moly' wordt op zaterdag 2 maart om 16:00 uur geopend door multi-disciplinair sociaal kunstenaar Irene Siekman. Irene draagt speciaal op het thema geschreven poëzie voor. De expositie is daarna nog iedere vrijdag en zaterdag te zien tot en met de feestelijke afsluiting op zaterdag 30 maart 2024.

Data: zaterdag 2 maart – zaterdag 30 maart 2024
Locatie: Galerie Ruimte Remmelink Voorstraat 14, 2611 JP Delft
Open: vrijdag 13:00 – 17:00 uur en zaterdag 12:00 – 17:00 uur (en op afspraak).

Opening: zaterdag 2 maart 16:00 – 19:00 uur

Rondetafelgesprek: zaterdag 9 maart 16:00 – 17:00 uur

Lezing 'Maria Magdalena uit de verf': zaterdag 16 maart 11:00 – 12:00 uur

Finissage: zaterdag 30 maart 15:00 – 17:00 uur
Websites: https://aboutawoman.nl  |  https://ruimteremmelink.com

Het evenement is afgelopen.

Datum

02 - 30-03-2024
Al geweest

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Galerie Ruimte Remmelink 

Organisatie

about A woman