In gesprek met een Levend Boek

Op zaterdagmiddag 16 maart breidt DOK de papieren collectie uit met de Living Library. Mensen met een bijzonder verhaal laten zich in de bibliotheek uitlenen voor een gesprek met u. Deelname aan de Living Library is gratis. Vooraf aanmelden en/of lid zijn van de bibliotheek is niet nodig. Tijd: 13.00 tot 15.30 uur.

Ontmoetingen
Tijdens de Living Library 'leent’ u een echt mens voor een gesprek van ongeveer 20 minuten. De mensen die beschikbaar zijn voor een gesprek noemen we 'Levende Boeken'. Living Library biedt bezoekers de kans in de belevingswereld van een ander te stappen. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden. Tijdens de Living Library ontmoet u iemand met wie u in het dagelijks leven misschien niet zo snel in gesprek zou raken. Zo’n ontmoeting kan vooroordelen wegnemen en nieuwe werelden openen.

Gesprek inplannen
Bekijk 's middags eerst de Living Library catalogus met daarin de beschikbare Levende Boeken. Bij de Living Library balie ziet u welke Levende Boeken op dat moment uitgeleend of beschikbaar zijn. U geeft bij de Living Library balie aan met wie u in gesprek wilt gaan en uw gesprek wordt ingepland. De gesprekken vinden plaats op de afdeling Romans.

Aanmelden als Levend Boek
Zelf meedoen als Levend Boek kan ook. DOK is het hele jaar door op zoek naar Levende Boeken om de collectie mee aan te vullen. Heeft u zelf een bijzondere hobby, beroep, uiterlijk of iets anders waardoor u te maken heeft met vooroordelen en wilt u meer weten? Stuurt u dan een mailtje.

Het evenement is afgelopen.

Datum

16-03-2024
Al geweest

Tijd

13:00 - 15:00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Dok/Open (bibliotheek)