Winnaars 2016

In 2016 zijn er maar liefst 12 genomineerden geweest. De jury heeft besloten om daarvan 6 dames de Power Award 2016 toe te kennen:

 Winnaaressen Power Award 2016

Marleen de Kover werkt voor wereldverbeteraars, ze doet veel voor stichtingen en in haar vrije is de Voorzitter van Fair Trade Delft. Hiermee draagt ze haar steentje bij dat vrouwelijke werknemers eerlijkere lonen krijgen, maar ook geen geweld op de werkvloer en veilige werkplekken.

 Lucie Cunningham is een echte verbinder. Als je Lucie kent, gaat er een wereld voor j open. Daarnaast is zij de vrouw die Delft MaMa heeft opgericht en zo moeders die in Delft komen wonen de wegwijst in de wereld van onderwijs, zorg en gezondheid in Delft. Ze maakt hun wereld en die van kinderen veiliger.

 Brenda Kooij Grootscholten en Vera Pijl, zijn in Delft begonnen met Bedrijf en Samenleving. Wie kent er nou niet De Delftse Beursvloer?

Als bedrijven stichtingen en verenigingen ondersteunen, wordt de wereld een stuk beter. Ondertussen is deze organisatie uitgegroeid tot De Uitdaging. Als je naar hun cv kijkt, zie je dat zowel Brenda als Vera zich bovendien continue inzetten voor de maatschappij.

 Ria Pool Meeuwsen. Hebben jullie al gehoord van Delftse buur?

Zoals Ria net vertelde, koppelt Delftse Buur vrijwilligers aan onze nieuwe ‘buren.’ Mensen die huis en haard hebben moeten verlaten uit een oorlogsgebied, vreselijke dingen hebben meegemaakt tijdens hun vlucht, en nu een klepje hebben in Delft. Fijn dat ze dankzij Delftse Buur worden ontvangen en zich welkom voelen in Delft.

 Tot slot: Monique Toonen is de vrouw achter de Dag van de Dialoog in Delft. Zij is de coordinator van de Dag van de Dialoog. Samen met een team vrijwilligers zorgt zij ervoor dat er inspirerende, betekenisvolle gesprekken tussen Delftenaren ontstaan. Dialogen waarin ieders verhaal verteld en gehoord kan worden. Mensen die elkaar niet kennen krijgen een waardevol gesprek. Dat zorgt voor veiligheid!