The Great Gatsby


Toneelgroep Maastricht
Datum: 6 maart
Locatie Theater De Veste – Vesteplein 1 – Delft
Aanvang: 20:15 – 22:05
Entree: € 28,50 – € 30,50 inclusief drankje & bewaakte garderobe

Reserveren:  https://www.theaterdeveste.nl/programma/7004/Toneelgroep_Maastricht/The_Great_Gatsby/

Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in een nieuwe vertaling van Jibbe Willems naar de wereldberoemde en vaak verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald ‘The Great Gatsby’. We zien hoe Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. In een spectaculaire, muzikale droomwereld blijkt dat er een grens is aan de maakbaarheid van het leven.

Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de samenleving. Iedere avond creëert Gatsby een muzikale droomwereld en wordt omringd door gemêleerd gezelschap. Iedereen hoopt op een leven zoals dat van hem, vol rijkdom, macht en liefde. Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, gaat echter gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charmante en moderne antiheld Gatsby, vertolkt door de van nature charismatische Jeroen van Koningsbrugge.

Artistiek leider Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals Pinkpop, La Superba en King Lear. Het idee om The Great Gatsby te gaan maken lag al een tijdje op de planken bij het toneelgezelschap. Hermans wilde deze voorstelling alleen maken als hij de juiste Jay Gatsby had gevonden. “Voor mij is dat het multi-talent Jeroen van Koningsbrugge. Jay Gatsby is een ongrijpbare figuur op zijn uitbundige feesten. Je voelt zijn aanwezigheid altijd. Om dat personage tot leven te laten komen, moet je beschikken over een acteur die altijd het middelpunt is. Jeroen neemt dat van nature mee in zijn spel. Hij kan zich opstellen als dienstbare acteur, maar door de kracht van zijn spel, zijn gloedvolle persoonlijkheid en zijn perfecte timing, verlies je hem nooit uit het oog.”