Film Greet over eenzaamheid

Woensdag 6 maart
Locatie: Buurthuis Onder de Schie
Rotterdamseweg 51a, 2628 AJ Delft
Tijdstip: 13:00 – 15:00 uur
Aanmelden: niet nodig maar mag
via: info@albedocommunicatie.nl
Toegang: gratis

Greet

Het thema van de film Greet is toenemende eenzaamheid na de pensioengerechtigde leeftijd. Maar ook gaat de film over verknipte fantasie en de gevolgen hiervan. Zal er iemand zijn die opmerkt wat Greet voelt en meemaakt, of blijft haar leven een ‘achter de voordeur geheim’?

Hoe is de film ‘Greet’ tot stand gekomen? Mieneke Meij kijkt terug op het maakproces. De film kwam tot stand in 2014 en speelt zich voornamelijk af in Delft. Veel Delvenaren verleenden hun medewerking. Mensen stelden hun woonruimte beschikbaar, of werkten mee als acteur, bijvoorbeeld het koor Cantarella, Piet vd Pas etc. De start van een creatief proces is het verlaten van de comfortzone. Dit geldt ook voor de film ‘Greet’. Echter de weg naar het eindresultaat was een pad met veel hobbels en tegenslag. Mieneke:’ Toch zou en wilde ik deze film maken’. Ze zette dapper door.

De film won prijzen. Zinnen uit een juryrapport. ‘Ontroering is de vrijwel constant aanwezige emotie die zich van de kijker meester maakt bij het zien van deze film. Deze film boeit door scenario, regie, acteerwerk, realisme en diepgang.’

Organisatie: Stichting 8 Maart Delft samen met regisseur Mieneke Meij