Opening en uitreiking Power Awards
Stichting 8 maart Delft
Locatie: Vermeer Centrum Delft – Voldersgracht 21
Vrijdagavond 2 maart
Toegang: Gratis
Welkom koffie of -thee gratis
Op 2 maart is de opening van Internationale Vrouwendag Delft 2018. Daarna volgen 10 dagen workshops, kunst, lezingen, hulp en activiteiten. Ben je erbij?
Programma
19:00 – 19:30 – Inloop & Ontvangst
19:30 – 20:20 – Korte toespraken
- Korte opening over het thema Gelijkwaardigheid – Séphine Laros
- Gelijkwaardigheid op de werkvloer – Vreneli Stadelmaier
- Als jongere van WE CAN Young Delft ‘(Hoe) Ervaar ik gelijkwaardigheid in mijn leven?’ – Gina
20:20 – 20:35 – Creatief intermezzo – Dick Stammes deelt zijn overpeizingen over het onderwerp Gelijkwaardigheid
20:35 – 20:45 – De uitreiking van de Power Awards – door Anneke Augustinus van de Soroptimistclub Delft
20:45 – 21:00 – Opening van Internationale Vrouwenweek vol bijeenkomsten tot 10 maart – Fieke Opdam
21:00 – 22:00 – Gelegenheid om te netwerken en de mini informatiemarkt te bezoeken waar iedereen zich kan komen oriënteren op de evenementen tussen 2 en 10 maart
Consumpties voor eigen rekening.
Vreneli Stadelmaier komt op onze opening van Internationale Vrouwenweek spreken over Gelijkwaardigheid op de werkvloer. Zij is bedrijfskundige, auteur, professioneel spreker, feministe en loopbaancoach. Zij schreef de bestseller ‘F*ck die Onzekerheid’ en onlangs verscheen haar tweede boek, ‘Yes She’s Smart, Een Slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ dat jonge vrouwen voorbereid op de eerste 10 jaar na hun afstuderen. Vreneli is directeur oprichter van SheConsult, een trainings-/coachingsbureau voor hoogopgeleide vrouwen en treedt regelmatig met haar theatercolleges op in het hele land Ze is regelmatig in media en ze is een actief vlogger. Voor haar werk won Vreneli in 2015 de regeringsprijs voor vrouwen-emancipatie, de Joke Smit-prijs.
Gina een jonge meid van WE CAN Young Delft over: ‘(Hoe) Ervaar ik gelijkwaardigheid in mijn leven?’
WE CAN Young Delft is een campagne met een duidelijk doel: dat jongeren respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van grenzen als het gaat om seks, relaties en werk. Waarom is dat nodig? Omdat jongens en meiden wel gelijkwaardig zijn, maar niet hetzelfde. WE CAN Young Delft gaat ook over stereotype beelden die van mannen en vrouwen en jongens en meisjes bestaan. De campagne wil jongeren stimuleren om over deze beelden na te denken en ze niet voor lief te nemen. Jongeren kunnen actief binnen de campagne aan de slag door changemaker te worden en zelf acties te organiseren om de WE CAN Young Delft campagne en de thema’s van de campagne bespreekbaar te maken met andere jongeren.