Opening festival 2019

Opening en uitreiking Power Awards

Stichting 8 maart Delft
Locatie: Vermeer Centrum Delft – Voldersgracht 21
Dinsdagavond 5 maart
Tijd: 19:00 – 22:30
Toegang: Gratis
Koffie of -thee voor eigen rekening

Programma

19:00 – Inloop & Ontvangst
19:30 Korte toespraken
20.35 Bezoeken informatiemarkt
21.00 – Verhalen over dappere mannen en vrouwen 
en  uitreiking Power Award
22u30 Afsluiting bijeenkomst

 • Korte opening over het thema Dappere Vrouw  – Selma Aközbek
 • Toespraak van Karin Schrederhof, wethouder, Wonen WMO en Sport van de gemeente Delft.
 • Het verhaal van 3 dappere vrouwen:
  • Mieneke Meij, regisseur: die film over eenzaamheid komt er!
  • Emma Voerman, transgender: Eenzame moed.
  • Shielta Ramautarsing, expert en ervaringsdeskundige: Van onderdrukte positie als meisje naar kracht van zijn.
 • Bezoeken informatiemarkt: wat is er in Delft te doen tot en met 10 maart?
 • Eugene van den Hemel deelt een aantal verhalen en zal zo laten zien dat de meeste helden en heldinnen helemaal niet bekend hoeven te zijn.
 • De uitreiking van de Power Awards  – Laurien Wilemse Juryvoorzitter en Vice Voorzitter dan Soroptimistclub Delft.
 • Netwerken en verbinden, bezoeken van de informatie markt.

De sprekers van de avond

Mieneke Meij volgde de vier jarige parttime opleiding tot regisseur in het amateurtheater. Na haar pensioen legde zij zich toe op filmen. Ze maakte in groepsverband speelfilms, waarvoor zij het scenario schreef en de regie op zich nam.

Mieneke Meij kijkt terug op het maakproces van de film Greet. De weg naar het eindresultaat was een pad met veel hobbels en tegenslag. Mieneke:’ Toch zou en wilde ik deze film maken’.

Emma Voerman is 56 jaar oud, maar was sinds afgelopen jaar oktober pas sinds een jaar officieel Emma. Diep van binnen was zij dit misschien altijd al wel, maar het duurde even voor de buitenwereld deze persoonlijkheid te zien kreeg. Emma is hiervoor namelijk als man door het leven gegaan. 

Emma spreekt over eenzame moed. De moed die niet als moed voelt, maar waar eigenlijk de meest dappere stappen gezet worden. En wat is dan stralende moed en lege moed? 

Sheilta Ramautarsing heeft een Surinaams-Hindoestaanse achtergrond. Ze is geboren en getogen in Nederland en afgestudeerd andragoog. Ze is tegenwoordig actief als counseler, coach en trainer en is auteur van het boek: ‘De kracht van het zijn wie ik ben. Inzichten vanuit levenslessen.’ 

Shielta doorbreekt het zwijgen. Vanuit haar Hindoestaanse achtergrond vertelt zij openhartig over haar ervaringen met huiselijk geweld en haar onderdrukte positie als meisje binnen het gezin, haar eigen proces van heling en het hervinden van de kracht in haarzelf.  

Eugène van den Hemel (44), lief van Barbera, bonuspapa van Max (10), Tom (8) en papa van Vos (4), onderneemt rond de thema’s werk, inkomen, ondernemerschap en diversiteit. Hij stond mede aan de wieg van de eerste Sociale Coöperatieve Onderneming in Delft, inspireert en helpt werkgevers bij het in dienst nemen van Statushouders, enthousiasmeert Delftenaren om Lekker Bezig te gaan binnen Stichting Stunt, Firma van Buiten, Doel of Hoeve Biesland en houdt ervan om in gesprek te zijn en verhalen te delen.  

Eugène onderneemt, schrijft, denkt, doet, verbindt en verzamelt op deze manier tal van verhalen. Vanavond deelt hij een aantal van deze verhalen en zal zo laten zien dat de meeste helden en heldinnen helemaal niet bekend hoeven te zijn. Sterker nog, we zijn omringd door helden en heldinnen, ze wonen ook bij u in de wijk. Het zou Eugène ook helemaal niet bevreemden wanneer u, op uw manier, voor uw omgeving, een ware held of heldin bent.

Reageren op dit bericht?

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.